Sous Chef

 

<< Terug naar alle vacatures

Streven naar het allerhoogste; Culinair & Prive! Welke ambitieuze Sous Chef wilt elk weekend vrij?

Over onze opdrachtgever

Dit restaurant bestaat al 35 jaar en staat bekend om zijn mooie ligging aan het water en zijn culinaire niveau. Dit restaurant neigt naar een lifestyle, al spreken ze zelf meer van een totale beleving. De organisatie is plat en met directe lijnen. Elk individu is binnen deze organisatie dan ook een zeer belangrijk onderdeel van het geheel. Bij deze organisatie staat het culinaire altijd bovenaan, ook al zijn er andere activiteiten binnen de organisatie. Het restaurant is eigendom van een bekende Chef, maar die staat zelf niet achter de kachel, die houdt zich voornamelijk bezig met de grote lijnen waar het restaurant naar toe moet gaan. Het restaurant trekt vooral zakelijk publiek aan en kent een hoogseizoen. 


Over het team

Het team bestaat uit 7 koks in het hoogseizoen en 5 in het laagseizoen. Een klein team, die gezamenlijk een behoorlijk aantal couverts aankunnen. Het team wordt geleidt door een ervaren Chef. In dit kleine team is collegialiteit, oprechtheid en eerlijkheid enorm belangrijk, immers men moet op elkaar kunnen vertrouwen. Het team moet in een kleine keuken goed met elkaar samenwerken. Nooit is een situatie ideaal, maar in deze, had de keuken wel iets groter mogen zijn. Als Sous Chef in dit team, ben jij de sterke man of vrouw naast de Chef, immers zwaktes komen snel bloot te liggen in zo'n klein team. Samen naar het allerhoogste streven, wat dat allerhoogste inhoudt, hangt helemaal van het team af. Op deze locatie ervaar je vaak een fijn vakantiegevoel, het is dichtbij de stad en toch zo'n weids uitzicht. Midden in de natuur, met de beste producten en ambitieuze collega's werken, welke ambitieuze Sous Chef wil dat nou niet?


Over onze ideale kandidaat

Onze ideale kandidaat kan zijn collega's culinair inspireren en zal nooit de kantjes er vanaf lopen. Hij/zij vindt het team vele malen belangrijker dan zichzelf. Onze kandidaat heeft grote culinaire kennis en kan bovengemiddeld goed uit de voeten op alle parties. Hij/zij staat open voor andere meningen en ideeën en probeert daar zijn lering uit te halen. Zijn of haar thuissituatie is stabiel en weet als geen ander als je op dit niveau achter de kachel staat, dat je elke dag fris en fruitig moet zijn. Maar daarvoor krijg je wel veel terug;

  • Nagenoeg elk weekend vrij
  • 2 weken Zomervakantie
  • Tussen Kerst en Oud & Nieuw vrij
  • Het allerbelangrijkste: werken met de allerbeste producten

Ben jij nauwkeurig, streng, rustig, hou je van aanpakken en beschik jij over uitstekende management skills? 

Reageer dan op deze vacature!


Verantwoordelijkheden

  • Streven naar allerhoogste kwaliteit.
  • Vervangen van de Chef bij afwezigheid. 
  • Verantwoordelijk voor het team.
  • Goed keukenmanagement.


Direct solliciteren
 

Sector: Restaurant

Vakgebied: Souschef

Dienstverband: Vast

Locatie: Amsterdam

Uren: 40 uur