Aankomend Sommelier

 

<< Terug naar alle vacatures

Aankomend Sommelier gezocht voor een top restaurant in Amsterdam waarbij je elk weekend vrij bent!

Over onze opdrachtgever

Deze organisatie is gebouwd door en voor mensen, dat is heel duidelijk merkbaar. Heel sociaal en een groot saamhorigheidsgevoel als je in het team past. De organisatiestructuur is plat met directe lijnen. De eigenaar is een bekende chef, maar is meer op de achtergrond adviserend bezig dan dat hij achter de pannen staat. De restaurants staan bekend om hun specialisatie en kwaliteit. Het restaurant heeft een compacte menukaart met 2 menu's die ivm veel tevreden vaste gasten wekelijks wisselen. Elke week proeven we samen met de sommelier hier passende wijnen bij uit onze uitgebreide wijnkaart. Zo kan je bij ons je wijnkennis behoorlijk bijspijkeren. In de zomerperiode zijn ze 6 dagen per week open voor lunch en diner. Hierdoor heb je leuke variërende shifts. De ene keer draai je de lunch mee en de andere keer doe je eerst de mise en place, eet je gezellig mee met het personeel en draai je een diner service. Buiten de zomerperiode om zijn ze elk weekend dicht, dus elk weekend ben je dan vrij!


Over het team

In dit restaurant staat een gedreven en jong team. De zoon van de eigenaar runt de "voorkant" van de restaurant. Hij is erg betrokken en heeft enorm veel kennis. Ze werken met een klein team in de bediening wat aangevuld wordt bij drukte of vakanties door invalkrachten. Ze zijn op zoek naar een gedreven aankomend sommelier met uitstekende gastheer of gastvrouw skills. Jij maakt het verschil in service en kunt goed advies geven over welke wijn bij welk gerecht past. Door de proefsessies die elke 2 weken plaatsvinden zodra de nieuwe menu's in gaan kun je samen met het team proeven welke wijnen jullie gaan adviseren bij welk gerecht. 


Over onze ideale kandidaat

  • Jij hebt passie voor gastheerschap
  • Jij hebt altijd een brede glimlach op je gezicht waar gasten spontaan blij van worden
  • Jij hebt kennis en ervaring als assistent sommelier of je bent hiervoor aan het leren
  • Jij hebt minimaal 2 jaar ervaring als gastheer of gastvrouw in een goed en bovengemiddeld restaurant


Verantwoordelijkheden

Je bent verantwoordelijk voor de service in het restaurant en werkt nauw samen met het team in de bediening. Je ondersteunt de restaurant manager en bent mede verantwoordelijk voor de wijnen die geserveerd worden. Samen met de restaurant manager, de Chef en de rest van het team ga tijdens de proefsessies de wijn/spijs combinaties proeven. Tijdens het servies ben jij verantwoordelijk voor de juiste wijnen bij de gerechten en zorg je ervoor dat alle gasten nooit een leeg glas hebben. Daarnaast help je de bediening het het serveren van de mooie gerechten. 


Direct solliciteren
 

Sector: Restaurant

Vakgebied: Sommelier

Dienstverband: Vast

Locatie: Amsterdam

Uren: 38 uur